Castelo de São Jorge in Lissabon

Castelo de São Jorge (kasteel van Sint Joris) is het bekendste kasteel en één van de bekendste bezienswaardigheden van Lissabon. Vanuit het kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad.

Wat is Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge is een kasteel met fundamenten uit de tweede eeuw voor Christus, maar onderzoek heeft aangetoond dat hier al mensen woonden in de zesde eeuw voor Christus. Tijdens de Reconquista is het afgepakt van de Moren door de Christenen. Later is het gebruikt als belangrijkste kasteel van Lissabon ter verdediging van de stad. In de 14de eeuw werd het kasteel gewijd aan Sint-Joris. Sinds de 16de eeuw verloor het aan belang omdat er een nieuwe paleis werd gebouwd aan de rivier de Taag.

Waarom je Castelo de São Jorge zou moeten bezoeken

Het kasteel is even oud als de stad Lissabon en is een aanrader als je wat meer wilt weten over de geschiedenis van de stad. Doordat het op een heuvel is gebouwd heb je een mooi uitzicht over de stad.

Voor wie is het geschikt

Castelo de São Jorge bezoeken is geschikt voor alle mensen die van oude architectuur houden en meer willen weten over de geschiedenis ervan.

Praktische informatie

Hieronder geven we praktische informatie over Castelo de São Jorge:

  • Tussen 1 november en 28 februari is het geopend van 09:00 tot 18:00.
  • Tussen 1 maart en 31 oktober is het geopend van 09:00 tot 21:00.
  • Link naar de officiële pagina.
Castelo de São Jorge in Lissabon