Elevador de Santa Justa in Lissabon

Elevador de Santa Justa is een 45 meter hoge lift dat fantastische uitzicht biedt op de stad Lissabon. Het is gebouwd in de periode 1900 tot 1902, om de Santa Justa straat te verbinden met Carmoplein. Destijds waren er drie van dit soort liften in Lissabon voor het vervoeren van goederen in de heuvelachtige stad. Het is gebouwd door Raoul Mesnier de Ponsard, een van de leerlingen van Eiffel.

Inmiddels is Elevador de Santa Justa een zeer populaire toeristische trekpleister.

Bezoek de Elevador de Santa Justa

Een bezoek aan de Elevador de Santa Justa is zeker de moeite waard, je zult genieten van een mooie uitzicht van de binnenstad.

Er zijn vaak lange rijen dus plan genoeg tijd om een rit te nemen.

Als je echt niet wil wachten kun je ook gewoon de lift bekijken van beneden, en dan omlopen tot het eind bestemming van de lift. Zo zie je de lift maar ervaar je het niet.

Waarom je de Elevador de Santa Justa zou moeten bezoeken

Elevador de Santa Justa is een van de populairste toeristen attracties van de stad. Het is een ‘must see’ attractie. Het is een leuke ervaring omdat een lift van deze grootte zo uniek is in de wereld.

Voor wie is het geschikt

Iedereen kan genieten van een bezoek aan Elevador de Santa Justa. Je moet alleen er tegen kunnen om lang in de rij te staan voor een relatief korte ervaring.

Praktische informatie

Hieronder geven we praktische informatie voor de Elevador de Santa Justa:

  • Elke dag open van 07:00 tot 21:00
Elevador de Santa Justa in Lissabon