Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon

Mosteiro dos Jerónimos (klooster van Jerónimos) is een zeer mooi gebouw met veel geschiedenis en godsdienst.

Wat is de Mosteiro dos Jerónimos

Mosteiro dos Jerónimos is een klooster waarvan de bouw in 1501 begon. De bouw werd afgerond in 1541 en het duurde dus 40 jaar om het te bouwen. Het klooster is dus zeer oud. De ontdekkingsreis van Vasco da Gama diende als inspiratie.

Het klooster staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het werd in 1983 toegevoegd aan de lijst samen met de Torre de Belém (Toren van Belém). Het werd oorspronkelijk gebouwd aan de Taag rivier maar is inmiddels iets verder van de rivier af door veranderingen aan de rivier hoogte.

Waarom zou je de Mosteiro dos Jerónimos bezoeken

Mosteiro dos Jerónimos is een zeer oud gebouw en de trots van het tijdperk waarin Portugal nieuwe delen van de wereld ontdekte. Het is een belangrijk stukje geschiedenis, vandaar dat het is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Als je binnen bent is er genoeg informatie over het klooster. Je kunt door het bezoek dus veel leren!

Voor wie is het geschikt

Mosteiro dos Jerónimos bezoeken is geschikt voor mensen die graag oude architectuur bewonderen en veel willen leren over de geschiedenis ervan. Het katholieke geloof speelt natuurlijk ook een grote rol. Dus voor mensen met interesse in het katholieke geloof is het uitermate geschikt.

Praktische informatie

Hieronder praktische informatie over Mosteiro dos Jerónimos:

  • Tussen oktober en april is het geopend van 10:00 tot 17:30.
  • Tussen mei en september is het geopend vanaf 18:30.
  • Entree 10 Euro per persoon. Er is ook een ticket te koop voor het bezoeken van het klooster tezamen met de Torre de Belém voor 12 Euro.
Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon