Padrão dos Descobrimentos in Lissabon

Padrão dos Descobrimentos (monument van de ontdekkingen) is een groot monument ter nagedachtenis van de vele ontdekkingsreizigers.

Wat en waar is de Padrão dos Descobrimentos

Padrão dos Descobrimentos bevindt zich aan de Taag rivier waar de ontdekkingsreizigers in de 15de en 16de eeuw hun reizen begonnen.

Het monument is gebouwd in 1940 voor de Portugese wereld tentoonstelling en was oorspronkelijk bedoeld als tijdelijke bezienswaardigheid. In 1943 werd het gesloopt. In 1958 werd besloten om weer een permanente versie te bouwen, welke in 1960 werd voltooid. De constructie van de permanente versie bestaat uit beton voor het grootste deel van het monument en kalksteen voor de standbeelden. De permanente versie is ook groter dan de tijdelijke, voor de Portugese wereld tentoonstelling gebouwde versie.

Het monument is specifiek gebouwd ter nagedachtenis van Comemorações Henriquinas (herdenking van de dood van Hendrik de Zeevaarder).

Waarom zou je de Padrão dos Descobrimentos bezoeken

Het monument bevindt zich aan de Taag rivier, in het zuiden van Lissabon, en heeft een hoge uitkijktoren waar je kunt genieten van een mooi uitzicht over de stad en de rivier. Je kunt het ook combineren met een wandeling langs de rivier.

Voor wie is het geschikt

Padrão dos Descobrimentos is geschikt voor mensen die graag van een mooi uitzicht genieten.

Praktische informatie

Hieronder geven we praktische informatie voor de Padrão dos Descobrimentos:

  • Tussen maart en september is het geopend van 10:00 tot 19:00.
  • Tussen oktober en februari is het geopend van 10:00 tot 18:00.
Padrão dos Descobrimentos in Lissabon