Sé catedral in Lissabon

Sé catedral (Kathedraal van Lissabon) is gebouwd in 1147 toen de stad veroverd was van de Moren. Op de plek van de bestaande moskee is de kathedraal gebouwd! De kathedraal is door de eeuwen heen vaak gerenoveerd en herbouwd, mede door aardbevingen die schade veroorzaakten.

Wat kun je verwachten bij de Sé Catedral

De Sé Catedral is een sombere indrukwekkende gebouw. Er zijn verschillende dingen om te bekijken.

De grootste trekpleister van Sé Catedral is de roosvenster. Als de licht binnenvalt door de roosvenster is het een mooi aanzicht.

De klokkentorens (kun je zien in de foto, aan beide kanten van de ingang), zijn indrukwekkend van buiten om te zien, en van binnen.

Er is een kapel genaamd Kapel van Bartolomeu Joanes. Deze werd (zoals vele delen van de kathedraal) in de loop der tijd toegevoegd. Het werd betaald door een koopman van de stad en bevat indrukwekkende beelden.

Waarom je de Sé Catedral zou moeten bezoeken

De Sé Catedral is een indrukwekkende gebouw en geeft een beeld van de religieuze impact op Lissabon. Het is een zeer oude gebouw dat door de eeuwen heen veel is veranderd. Daardoor is er door archeologen veel ontdekt. Dit wordt op locatie allemaal uitgelegd en is daarmee een leerzame bezoek.

Voor wie is het geschikt

De Sé catedral is geschikt voor mensen die houden van oude gebouwen, religie en leerzame ervaringen. Alle leeftijden zijn welkom in de Sé catedral. Voor jonge kinderen is het wellicht lastig om lang relatief stil te blijven (dit wordt op locatie verwacht).

Praktische informatie

Hieronder geven we praktische informatie voor het bezoeken van de Sé catedral:

  • Open van 09:00 tot 19:00
Sé catedral in Lissabon