De top 10 beste attracties in Lissabon

De top 10 beste attracties in Lissabon tijdens een stedentrip, vakantie of bezoek aan de stad Lissabon.

Als je veel wil ondernemen in Lissabon tijdens een vakantie of stedentrip dan loont het om vooraf te plannen en boeken. Daardoor bespaar je tijd en geld en zul je meer genieten van je tijd. Er is veel te doen in Lissabon, veel meer dan ik hieronder aangeef, maar dit is de top 10 beste attracties in Lissabon.

Uiteraard is er nog veel meer te beleven in Lissabon maar soms moet je prioriteren omdat je niet alles kan zien tijdens een stedentrip of korte bezoek.

Lisboa Card kopen

Dit is niet een attractie, maar het kopen van de Lisboa Card kan je veel tijd en geld besparen omdat je gratis naar vele attracties van Lissabon kunt, gratis gebruik kan maken van openbaar vervoer in de stad en omdat je niet telkens kaartjes hoeft te kopen per attractie.

Je kunt ook nog een gratis reizen naar Cascais en Sintra (leuke plekken net buiten Lissabon). Als je veel wil doen in korte tijd zonder gedoe met kaartjes en vervoer dan is de Lisboa Card de ideale keuze!

Lees meer over het kopen van de Lisboa Card.

Bezoek Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge (kasteel van Sint Joris) is een oude kasteel in Lissabon. Het is een populaire plek om te bezoeken onder toeristen.

Door de locatie op bovenop een grote heuvel heb je een mooie uitzicht van de stad.

Tijdens hoogseizoen is het populair dus verwacht een rij om naar binnen te gaan.

Less meer over het bezoeken van Castelo de São Jorge.

Bezoek de Elevador de Santa Justa

Elevador de Santa Justa is een stadslift dat vroeger gebruikt werd om goederen te transporteren door de heuvelachtige stad. Inmiddels is het een populaire toeristenattractie.

De stadslift is typisch iets dat je moet hebben gedaan tijdens een stedentrip naar Lissabon.

Tijdens hoogseizoen is het populair dus verwacht een rij om de stadslift te kunnen gebruiken.

Less meer over Elevador de Santa Justa.

Bezoek de Praça do Comércio

Praça do Comércio is een grote plein in het centrum van Lissabon.

Het is een belangrijke plein in het geschiedenis van Lissabon omdat het een locatie was in de Anjerrevolutie.

De plein wordt vaak gebruikt voor belangrijke evenementen. Tijdens oud en nieuw en andere nationale feestdagen wordt er muziek gespeeld voor entertainment.

Op een normale dag is er altijd drukte en zijn er genoeg plaatsen om te eten of drinken.

Ga naar Torre de Belém

Torre de Belém (Toren van Belém) is een populaire bezienswaardigheid in Lissabon. Het is oude toren gelegen aan De Taag rivier. De toren zelf is heel erg mooi om te bewonderen en biedt ook nog eens uitstekende uitzicht van de rivier en stad.

Torre de Belém is, zoals de naam al aangeeft, gelegen in Belém. Dat is ongeveer een half uur lopen vanuit de binnenstad. Door de populariteit van de toren kan het druk worden. Het is ’s ochtends vooral druk door groepen toeristen.

Lees meer over het bezoeken van Torre de Belém.

Ga naar de Oceanário de Lisboa

Ga naar de Oceanário de Lisboa (zeeaquarium van Lissabon) als je de stad bezoekt met kinderen en een leerzame ervaring zoekt.

De Oceanário de Lisboa is gelegen in de Parque das Nações. Daar zijn meerdere dingen te doen zoals een casino en kabelbaan.

Je kunt dus na je bezoek aan de Oceanário de Lisboa genoeg anderen dingen doen.

Lees meer over de Oceanário de Lisboa.

Ontdek de stad met de Segway Sightseeingtour

Lekker snel de stad verkennen met een Segway tijdens een sightseeingtour van Lissabon.

Je zult begeleid worden door een gids met kennis van de stad. Daardoor zul je de juiste route nemen voor jouw ontdekking van Lissabon.

De Segway sightseeingtour gaat langs allerlei plekken in het centrum van de stad.

Lees meer over de Segway sightseeingtour.

Ga op een helikoptervlucht

Je zou tenminste één keer in het leven een helikoptervlucht moeten nemen. Het is een ervaring dat je nooit zult vergeten.

Maar het lijkt zo duur! Toch kun je relatief goedkoop een vlucht nemen en op die manier de stad zien op een heel unieke wijze.

Dit is de ultieme manier op een onvergetelijke stedentrip. Als je op reis gaat met jouw partner dan kun je het overwegen als (verassende) cadeau.

Lees meer over een helikoptervlucht in Lissabon.

Bezoek Musea Nacional do Azulejo

Als je rondloopt in de stad zal het je misschien opvallen dat Lissabon iets heeft met tegels. Er zijn vele gebouwen met mooie tegels dat een unieke versiering bieden. Dat komt omdat deze ooit geïntroduceerd waren door de Moren (eeuwen geleden) en daarna ‘overgenomen’ waren door de lokale bevolking. Tegels hebben dus een belangrijke plek in de cultuur van Lissabon.

Uiteraard is er een museum om ze te tonen en de geschiedenis ervan vast te leggen.

Lees meer over de Musea Nacional do Azulejo.

Ga naar de Jardim Zoológico

Jardim Zoológico (dierentuin van Lissabon) is nog een leuke activiteit als je op reis bent met kinderen. Het is vergelijkbaar met wat je in Nederland zou treffen qua dierentuin.

Jardim Zoológico is toegankelijk en geschikt voor mensen van alle leeftijden en vooral gericht op kinderen.

Je kunt er de hele dag naar toe.

Lees meer over Jardim Zoológico.

De opsomming van de top 10 beste attracties in Lissabon

Dat was mijn opsomming van de top 10 beste attracties in Lissabon. Dus ga je binnenkort op stedentrip of vakantie naar Lissabon dan ideeën voor een onvergetelijke tijd. Er is nog veel meer te doen in Lissabon dus kijk gerust verder op mijn website als de tips hierboven je niet aanspreken.

De top 10 beste attracties in Lissabon is vooral handig als je maar korte tijd hebt in de stad of als je gewoon de typische attracties wil bekijken die de stad te bieden heeft.

De top 10 beste attracties in Lissabon