Torre de Belém in Lissabon

Koop een ticket voor het bezoeken van de Torre de Belém (toren van Belém) inclusief een gids zodat je de achtergrond en geschiedenis van de toren kan ontdekken.

Tip: Torre de Belém is een van de bekendste bezienswaardigheden van Lissabon. Daarom is het zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een stedentrip of bezoek naar Lissabon.

Boek hier tickets voor de Toren de Belém lopende toer

Wat is de Torre de Belém

De Torre de Belém (toren van Belém) is een toren aan de Taag rivier in een voorstad van Lissabon (ongeveer 15 minuten rijden vanaf de binnenstad). Het is een van de populairste en bekendste toeristische bezienswaardigheden van Lissabon.

Het was oorspronkelijk gebouwd als als ceremoniële toegangspoort tot Lissabon en onderdeel van het verdedigingssysteem van de nabijgelegen klooster.

Waarom zou je het moeten bezoeken

De Torre de Belém is een ontzettend mooie gebouw dat de Moorse en Portugese architectuur toont. Als je er bent leer je over de geschiedenis van de toren, de nabijgelegen klooster en de stad Lissabon.

Bovendien heb je geweldige uitzicht van de Taag rivier en de stad.

Voor wie is het geschikt om te bezoeken

De Torre de Belém is geschikt om te bezoeken voor mensen die houden van geschiedenis, architectuur en mooie uitzichten. Het is geschikt voor alle leeftijden en familievriendelijk.

Torre de Belém in Lissabon
Torre de Belém in Lissabon
Torre de Belém in Lissabon
Torre de Belém in Lissabon
Torre de Belém in Lissabon