Vliegen naar Lissabon

Vliegen naar Lissabon vanuit Nederland is eenvoudig door goede connecties en vele vlucht opties.

Vliegen vanaf Schiphol naar Lissabon

Vanaf Schiphol zijn er dagelijks meerdere vluchten naar Lissabon. Welke maatschappij zou je moeten kiezen?

KLM is de nationale maatschappij van Nederland met een grote aanwezigheid op Schiphol en heeft daardoor veel vlucht opties.

TAP is de nationale maatschappij van Portugal en heeft daardoor ook veel vlucht opties vanuit Schiphol. Beide maatschappijen zijn vergelijkbaar kwalitatief gezien.

Er zijn ook enkele prijzenvechters zoals EasyJet, Transavia en Vueling die vliegen naar Lissabon. Zij zijn wellicht goedkoper dan de nationale maatschappijen (maar dat is niet altijd het geval).

Vliegen van Amsterdam naar Lissabon duurt ongeveer 3 uur. Er is een tijdverschil van 1 uur waarbij Lissabon één uur eerder is dan Nederland. Dus als je vliegt van Schiphol naar Lissabon dan ben je er 2 uur later maar 3 uur onderweg.

Vanuit Schiphol vliegen er in de hoogseizoen ongeveer 7 tot 8 vluchten per dag naar Lissabon. Hieronder vind je een overzicht van vluchten op een willekeurig week in de hoogseizoen. Zo zie je dat er genoeg vlucht opties zijn en dat maakt Lissabon zeer toegankelijk vanuit Schiphol. In de laagseizoen zijn er minder dagelijkse vluchten.

Vliegen vanaf Eindhoven naar Lissabon

Er zijn ook vluchten vanaf Eindhoven naar Lissabon via de vliegmaatschappijen Transavia en RyanAir. In de hoogseizoen vliegen zijn er 4 vluchten van Eindhoven naar Lissabon per dag.

Dus als je in het zuiden van Nederland woont is Eindhoven een prima optie. Vooral als je liever een kleinere vliegveld gebruikt wat meestal neerkomt op kleinere rijen.

Kosten van vliegen vanaf Nederland naar Lissabon

De vlucht kosten variëren heel erg gebaseerd op de moment dat je boekt relatief tot de vlucht datum. Meestal is het goedkoper om ver van te voren een vlucht te boeken.

Daarnaast scheelt de prijs enorm afhankelijk van de dag dat je vliegt: vlieg je op een populaire dag (bijvoorbeeld tijdens hoogseizoen, kerstperiode of een populaire dag zoals zaterdag en zondag) dan betaal je meer.

Dus als je echt goedkoop wil vliegen kun je het beste ver van tevoren boeken, en kiezen voor een doordeweekse dag in laagseizoen.

Meestal kun je een retour ticket kopen vanaf ongeveer 100 Euro tot maximaal ongeveer 300 Euro. Het kan natuurlijk iets duurder als een vlucht al bijna vol is of bepaalde uitzonderingsgevallen, maar dat zijn de gangbare prijzen.

Als ik nu een kleine test wil uitvoeren: Wat is de goedkoopste vlucht dat ik nu kan vinden? Dan kom ik uit op 101 Euro voor een retourticket vanaf Schiphol naar Lissabon. Het kan zelfs vast nog ietsjes goedkoper. En als ik een last minute vlucht zoek in hoogseizoen dan kom ik uit op 331 Euro voor een retourticket vanaf Schiphol naar Lissabon.

Boeken van een vlucht naar Lissabon

Je kunt eenvoudig een ticket boeken voor vliegen vanaf Schiphol of Eindhoven naar Lissabon met onderstaande links:

  • wtc.nl
  • cheaptickets.nl
  • vliegtickets.nl