Wat te doen in Lissabon tijdens een stedentrip

Wat te doen in Lissabon. Als je je dat afvraagt dan ben je op de juiste pagina belandt.

Er is veel te doen in Lissabon. Dat komt omdat Lissabon een levendige hoofdstad is met een rijke geschiedenis. Lissabon is zelfs de tweede oudste hoofdstad van Europa (na Athene).

Dus als je naar Lissabon gaat voor een stedentrip, vakantie of bezoek dan heb je genoeg opties. De vraag is uiteraard wat je het beste kan doen in de korte beschikbare tijd.

Hieronder geef ik een aantal dingen die je in Lissabon kunt doen. Er is hieronder vast wel iets interessants voor je.

Vooraf aan wat te doen in Lissabon

Het kopen van de Lisboa Card is niet een bezienswaardigheid bezoeken of iets leuks doen. Toch begin ik ermee want je kunt er zoveel dingen mee doen. Je kunt 26 bezienswaardigheden en musea gratis bezoeken, je kunt gratis reizen met de OV, hebt minder wachttijd en krijgt allerlei handige kortingen.Je kunt de Lisboa Card kopen voor periodes van 24, 48 of 72 uur. Dat is ideaal voor een stedentrip of korte bezoek aan Lissabon.Als je veel wil doen in korte tijd zonder gedoe met kaartjes en vervoer dan is de Lisboa Card de ideale keuze!

Lees meer over het kopen van de Lisboa Card.

Bezoek Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge (kasteel van Sint Joris) is een eeuwenoude kasteel en grote toeristische trekpleister in Lissabon. Het is gelegen op een grote heuvel waardoor je een geweldige uitzicht hebt van de stad.Castelo de São Jorge is gelegen in de binnenstad van Lissabon en is dus makkelijk te bereiken. Het is populair dus je kan rijen verwachten bij binnenkomst.

Less meer over het bezoeken van Castelo de São Jorge.

Ga naar Torre de Belém

Torre de Belém (Toren van Belém) is een populaire bezienswaardigheid in Lissabon. Het is een oude verdedigingstoren gebouwd tussen 1514 en 1520. Het is een erg mooie gebouw gelegen aan De Taag rivier. Je hebt vanuit de toren mooie uitzichten van de stad en rivier.

Torre de Belém is gelegen in de voorstad Belém en ongeveer een half uur lopen vanuit de binnenstad. Door de populariteit van de toren kan het druk worden. Het is ’s ochtends vooral druk door groepen toeristen.

Lees meer over het bezoeken van Torre de Belém.

Fietsen in de stad met een elektrische fiets

Als je iets actiever wil zijn en de stad Lissabon wil ontdekken is een fietstocht met een gids de perfecte oplossing. Zo wordt je door de gids begeleid naar de beste plekken van de stad waardoor je vele bezienswaardigheden zult tegenkomen en plekken met fantastische uitzichten van de stad.

De fietstocht zal je rond de hele stadscentrum brengen. Je kan het beste in de vroege ochtend of late namiddag gaan in verband met de warmte.

Lees meer over het fietsen door de stad met elektrische fiets.

Ontdek de stad met de Segway Sightseeingtour

Als het fietsen door de stad iets te actief lijkt maar je wil toch snel de stad zien dan is een Segway sightseeingtour de ideale alternatief. Een gids begeleid de groep en volgt een route waardoor je het beste van Lissabon ziet.

De Segway sightseeingtour begint in de stadscentrum en brengt je naar allerlei plekken binnen het centrum. Je kunt in principe alle tijden van de dag op de Segway maar in de ochtend of namiddag is het meest plezierig.

Lees meer over de Segway sightseeingtour in Lissabon.

Ga op een helikoptervlucht

Bekijk de stad van hoog in de lucht met een helikoptervlucht. Je zult de stad zelf, de bezienswaardigheden, De Taag rivier en nog veel meer zien tijdens de helikoptervlucht.

Lijkt het toch te duur? Het zou je kunnen verassen hoe goedkoop je rond kan vliegen in de stad.

Lees meer over een helikoptervlucht in Lissabon.

Bezoek Musea Nacional do Azulejo

Lissabon en Portugal hebben een rijke geschiedenis rondom tegels. Ze zijn geïntroduceerd door de Moren en daarna gebruikt voor versiering en daarmee uniek en typisch Portugees geworden. Uiteraard is er een museum om ze te tonen en de geschiedenis ervan vast te leggen.

Het museum vertelt het verhaal rondom de beroemde tegels en is echt een aanrader.

Lees meer over de Musea Nacional do Azulejo.

Ga naar de Oceanário de Lisboa

Wil je weten wat te doen in Lissabon met de kinderen? Ga dan naar de grootste zeeaquarium van Europa! Het is een leerzame en leuke plek om te bezoeken voor kinderen.

De Oceanário de Lisboa is gelegen in de Parque das Nações. Daar zijn meerdere dingen te doen zoals een casino en kabelbaan.

Lees meer over de Oceanário de Lisboa.

Ga naar de Jardim Zoológico

Jardim Zoológico (dierentuin van Lissabon) is nog een leuke activiteit als je op reis bent met kinderen. Het is een typische dierentuin vergeleken met wat je in Nederland zou treffen.

Jardim Zoológico is toegankelijk en geschikt voor mensen van alle leeftijden. Je kunt er de hele dag naar toe.

Lees meer over Jardim Zoológico.

De opsomming van wat te doen in Lissabon

Dat was mijn opsomming van enkele leuke dingen om te doen in Lissabon. Dus ga je binnenkort op stedentrip of vakantie naar Lissabon dan heb je genoeg ideeën. Als je nog meer ideeën wil dan kun je uiteraard de rest van de website bekijken. Je kan ook de officiële Visit Lisboa website bekijken.

Wat te doen in Lissabon is dus wellicht de verkeerde vraag. Welke dingen kun je doen in de korte beschikbare tijd is een betere vraag!

Wat te doen in Lissabon tijdens een stedentrip